El CDTI finança 33 projectes de recerca catalans amb 14,1 MEUR

Les tecnologies de l’alimentació i les TIC són les àrees més comunes de les investigacions

Categories:

ACN

Els projectes catalans aglomeren més del 21% del pressupost dedicat del CDTI a tot l'Estat
Els projectes catalans aglomeren més del 21% del pressupost dedicat del CDTI a tot l'Estat | Felixioncool / Pixabay

Catalunya rebrà 14,1 milions d'euros del Centre per al Desenvolupament Tecnològic i Industrial (CDTI), adscrit al Ministeri de Ciència i Innovació, per a 33 nous projectes de recerca, desenvolupament i innovació empresarial, xifra que representa més del 21% de les153  iniciatives escollides arreu de l’Estat espanyol.

La província de Barcelona aglomera la gran majoria dels nous projectes catalans finançats pel CDTI, un total de 27, mentre que Girona i Lleida acullen tres cadascuna. El pressupost total del CDTI és de 102,2 milions d'euros, dels quals l’organisme n’aportarà 77,5 milions i inclourà un tram no reemborsable de 16,8 milions.

En el desenvolupament d'aquests projectes participen 154 empreses, de les quals 65 reben finançament del CDTI per primer cop i 114 són pimes. Aquestes companyies compten amb 518 persones dedicades als objectius proposats. La delegada del govern espanyol a Catalunya, Teresa Cunillera, ha destacat el "compromís de l'executiu de l'Estat amb la ciència i la innovació com a sector estratègic i motor econòmic del país".

Les tecnologies de l’alimentació, biotecnologia i salut i les TIC són les àrees que més projectes engloben, amb un total de 34 cadascuna. La següent categoria més comuna són les tecnologies de l’energia, la fabricació i el transport, amb 28 propostes, i a continuació se situen les especialitzades en tecnologies de materials, química i mediambientals, amb un total de 25.