L’aeroport de Lleida-Alguaire, pista de proves per a vehicles aeris autònoms

El Govern signa un acord amb l’empresa xinesa EHang per testar el funcionament de drons amb passatgers a les instal·lacions catalanes

Categories:

RedaccióACN

L’aeroport de Lleida-Alguaire, pista de proves per a vehicles aeris autònoms
L’aeroport de Lleida-Alguaire, pista de proves per a vehicles aeris autònoms | Departament de Territori

L’empresa xinesa EHang i el govern de Catalunya han signat un acord estratègic per a convertir l’aeroport de Lleida-Alguaire en la base de proves i futures operacions amb vehicles aeris autònoms referent a Europa. El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, ha asseverat que l’objectiu de la col·laboració és desenvolupar “una veritable ciutat aeroportuària industrial”, i que des del Govern de Catalunya “li donem la importància que requereix”.

EHang és una companyia multinacional d’origen xinès especialitzada en el desenvolupament i comercialització de vehicles aeris no tripulats. Actualment compta amb centenars d'aeronaus que es dediquen a la logística i al transport de viatgers, entre els quals destaques els taxi-dron. L’empresa, que és la primera del sector en cotitzar al Nasdaq, ja opera a la Xina i ha efectuat proves a altres països com Àustria, el Canadà o Qatar a través d'empreses privades, però aquesta és la primera vegada que signa un acord amb un aeroport.

“Considerem molt important aquesta col·laboració, perquè l’aeroport de Lleida-Alguaire para molt esment a la investigació, la innovació i la sostenibilitat”, ha declarat la CEO d’EHang per a Espanya i Llatinoamèrica, Victoria Hang, qui desitja poder “treballar junts a partir d’aquest moment per a una mobilitat més integral”. Aquesta és la segona col·laboració que EHang signa a Espanya, després que aquest dilluns la companyia xinesa arribés a un acord amb l’Ajuntament de Zaragoza per a desenvolupar i assajar projectes amb drons per a la mobilitat urbana de passatgers i mercaderies.