El REBUILD porta a Barcelona la innovació en l’edificació

La fira se celebrarà del 29 de setembre a l’1 d’octubre i comptarà amb més de 200 experts

Categories:

Redacció

Reunió del Consell Assessor de la fira
Reunió del Consell Assessor de la fira | REBUILD

La fira REBUILD arribarà a Barcelona del 29 de setembre a l’1 d’octubre per ser el punt de trobada per als professionals del sector, en el qual establir el full de ruta per al futur, amb noves formes d'edificació que apostin per la industrialització, la digitalització, la sostenibilitat dels nous materials i la descarbonització del sector. En la reunió del Consell Assessor celebrada aquest dijous, amb líder de la cadena de valor de l’edificació, s’ha acordat donar continuïtat a la cita, donada la seva transcendència com a far per a recuperar el pols amb el mercat per part de tots els implicats.

Els consellers delegats d’Aedas Homes, Avintia, Metrovacesa, Hàbitat Immobiliària, Neinor Homes o Via Célere han compartit de primera mà la situació que està vivint el sector de la promoció en la qual han augurat una recuperació gradual de les vendes durant l'any 2021. Per part seva, des de la Patronal Asprima-Apce i el Col·legi d'Arquitectes han subratllat la importància de la formació per a recuperar especialitats de la construcció de les quals és pràcticament impossible trobar mà d'obra. El president de REBUILD, David Martinez, ha recollit totes les iniciatives exposades amb l'objectiu de crear un fòrum per a impulsar la formació contínua.

Impulsar l’edificació

REBUILD, que congregarà al setembre prop de 180 empreses expositores i més de 260 experts en el Congrés Nacional d'Arquitectura Avançada, ha anunciat dues grans iniciatives per a continuar contribuint a la transformació del sector de l'edificació.

D'una banda, la constitució d'una nova associació per a impulsar la industrialització de l'edificació a Espanya. Per una altra, la presentació i lliurament al Govern d'Espanya del Memoràndum REBUILD, amb les mesures agrupades de totes les baules del sector que permetran convertir l'edificació en la locomotora de la recuperació econòmica el país.

“Som un sector en el qual falta mà d'obra especialitzada i podem crear milers de nous llocs de treball. Però el sector ha de comptar amb la col·laboració públic-privada, i necessitem que el govern impulsi mesures administratives i fiscals per a la reactivació”, ha afegit David Martínez, president de REBUILD.

Amb un 80% de l'ocupació aconseguida, empreses líders del seu segment com Saint Gobain, Baxi, ThermoChip, Mitsubishi, Finsa, Siber, Tres Aixeteria, Aldes, Egoin, Knauf, Uponor o Rib Spain entre altres, presentaran en REBUILD les seves últimes novetats en sistemes industrialitzats, solucions de climatització, façanes, revestiments, bany, domòtica, BIM i materials sostenibles, als més de 5.600 nous projectes d'edificació que acudiran a l'esdeveniment a la recerca de soci industrial.

L'organització, s'ha encarregat de preparar una edició amb totes les mesures de prevenció sanitària, d'acord amb les recomanacions del Ministeri de Sanitat, l'OMS i en col·laboració amb en ICTE (Institut Espanyol per a la Qualitat Turística) i la UFI (Unió Internacional de Fires). “Un protocol d'actuació que ens proporcionarà a tots un entorn segur perquè expositors, congressistes i visitants professionals només hagin de preocupar-se de fer negocis”, ha destacat Gema Traveria, directora de REBUILD.

Els reptes del sector de la construcció per a la nova dècada

El confinament arran de la pandèmia de la covid-19 ha posat sobre la taula la necessitat de repensar el model de construcció i de disseny d'habitatges, amb la construcció de noves o la rehabilitació de les actuals per a fer-les més eficients energèticament, més saludables, flexibles i versàtils. Nous models i tendències en arquitectura que ja estaven sobre la taula i que la crisi de la covid-19 ha accelerat, i que es donaran a conèixer en REBUILD 2020. Amb l'objectiu de construir la nova era de l'edificació, REBUILD convertirà Barcelona en capital de l'edificació intel·ligent.

És per això que la tercera edició del Congrés Nacional d'Arquitectura Avançada i Construcció 4.0, celebrat en el marc de REBUILD, posarà sobre la taula les solucions per a fer front a aquests reptes. “Ens trobem en un moment de canvi de paradigma, no sols com a resultat de la digitalització i el pas cap a la industrialització del sector, sinó també per la pandèmia de la Covid-19, que posa en escac la sostenibilitat de cada país. Canvis en els formats d'habitatge, en les funcionalitats de les oficines, en els enfocaments dels hotels o en les necessitats dels hospitals. Tot això ens obliga a crear el major congrés dedicat a l'emergència d'aquests nous conceptes i a les seves respostes a aplicar”, assenyala Ignasi Pérez Arnal, director del Congrés Nacional d'Arquitectura Avançada i Construcció 4.0.

Entre les novetats d'aquesta edició destaquen un Summit per a directors de compres, el BIM Summit, i el Summit d'Enginyeria que se sumen a un conjunt d'esdeveniments paral·lels com els Advanced Architecture Awards 2020, que reconeixen el treball, lideratge i esforç d'aquelles empreses i professionals que aposten per la innovació en el sector; el Construction Tech Startup Fòrum, en el qual les startups més disruptivas podran presentar els seus projectes enfront dels líders de l'edificació; el Talent Marketplace, un espai per a aprofundir sobre els nous perfils professionals i la captació de talent; i l'Agenda de l'Instal·lador, en el qual descobrir les últimes tendències, productes i solucions per a millorar l'atractiu de les instal·lacions; a més de diversos workshops i Summits especialitzats.

Etiquetes