Bookshop.org arriba a Catalunya per ajudar les llibreries de proximitat

La plataforma de venda en línia aglomera més de 200 petits comerços a Espanya

Categories:

RedaccióACN

La llibreria barcelonina La Memòria és una de les impulsores de l'arribada de Bookshop.org a Espanya
La llibreria barcelonina La Memòria és una de les impulsores de l'arribada de Bookshop.org a Espanya | Cedida

Espanya és el tercer país on arriba Bookshop.org, la plataforma de venda en línia de llibres destinada a llibreries de proximitat. La pàgina web està operativa des d’aquest dilluns en català i castellà i ja té més de 200 llibreries donades d’alta a tot l’estat, de les quals una seixantena s’ubiquen a Catalunya. El portal va obrir el gener de 2020 als Estats Units i va expandir-se al Regne Unit el passat novembre, i ja ha aconseguit assolir vendes per valor de 55 milions de dòlars generant més de 13 milions de dòlars per a les més de 1.500 llibreries independents adherides.

Bookshop.org s’estableix al territori nacional de la mà dels copropietaris de la llibreria La Memòria, del barri de Gràcia de Barcelona. Després de la necessària adaptació al mercat espanyol i gràcies al suport de les llibreries, editorials i distribuïdores, Bookshop.org es posiciona com "una alternativa a les grans cadenes d’e-commerce" que, sumant-se a altres iniciatives com Todostuslibros, permet que les llibreries independents puguin competir en la venda de llibres a distància. En aquest sentit, Bookshop.org ha establert un pacte amb CEGAL per treballar junts en enfortir l’estratègia digital de les llibreries independents.

La plataforma es presenta com "una alternativa a les grans cadenes d'e-commerce" per a les llibreries de proximitat de tot l'estat

La plataforma ofereix a les llibreries la possibilitat de crear la seva botiga en línia amb el seu nom, logotip i imatge. Es tracta d’un espai en el qual poden confeccionar llistes amb els seus llibres recomanats i compartir-los a través de les seves xarxes socials i newsletters. Les llibreries reben el marge de les vendes de llibres que generin a la web, un 25% del preu del llibre sense IVA. L’editor s’emporta un 50%, es destina un 20% a les despeses de distribució i logística i Bookshop.org s’emporta un marge de prop d’un 5%.

Els lectors trobaran recomanacions basades en el criteri expert de llibreteres i llibreters enlloc de recomanacions basades en algoritmes, el que fa que els comerços de proximitat puguin posar en valor la seva capacitat de prescripció. Tota la gestió del catàleg, la logística i els enviaments queden a càrrec de Bookshop.org.