El Govern inverteix 1,3 MEUR en la xarxa de fibra òptica del Baix Ebre i la Terra Alta

Els treballs formen part del projecte que permetrà connectar enguany les 13 capitals de comarca que falten

Redacció

imatge La fibra òptica arribarà al 84% de la població a finals del 2020
imatge La fibra òptica arribarà al 84% de la població a finals del 2020 | CC0

El Govern ha invertit 1,3 MEUR en el desplegament de la fibra òptica de la Generalitat en cinc municipis entre el Baix Ebre i la Terra Alta en el pla d’acceleració de la infraestructura. A finals d’agost, s’hauran estès 37 quilòmetres nous de xarxa a la zona, que se sumaran als 76 ja existents. D’aquesta manera, el 58% dels habitants de les dues comarques tarragonines quedaran cobertes.

Pel que fa el Baix Ebre, el 60% dels habitants disposaran d’accés a la fibra òptica de la Generalitat a finals d’aquest estiu. La comarca passa de tenir 44.448 habitants amb accés a la xarxa a oferir accés a 5.722 nous habitants. D’aquesta manera, la comarca passa de tenir tres municipis connectats (L’Aldea, L’Ametlla de Mar i Tortosa) a tenir-ne sis en total amb la incorporació d’Aldover, Benifallet i Xerta. Amb aquest projecte també quedaran connectats dos polígons de Tortosa.

Pel que fa a la Terra Alta, el 35% del total dels habitants disposaran aquest estiu de punt de connexió. La comarca passa de no tenir cap habitant amb accés a la xarxa de fibra òptica de la Generalitat a oferir accés a 6.729 habitants, i passa de no tenir cap municipi connectat a tenir-ne dos: Gandesa i El Pinell de Brai.

Connexions garantides el 2020

Aquest pla per finalitzar el desplegament de la fibra òptica de la Generalitat permetrà connectar les 13 capitals de comarca que falten (Falset, Vielha, Puigcerdà, Moià, Montblanc, Valls, Gandesa, Solsona, Borges Blanques, Sort, Banyoles, El Vendrell i Pont de Suert) i fins a 51 municipis de 16 comarques al seu pas.

A finals del 2020 quedaran totes les capitals de comarca connectades i els municipis al seu pas, assolint una cobertura del 84% de la població de Catalunya. Amb l’accés a la fibra òptica, la Generalitat garanteix la igualtat d’oportunitats arreu del país, l’impuls del teixit econòmic a tot el territori, el progrés econòmic i social i també especialment la lluita activa contra la despoblació.