Exposició 'Intel·ligència Artificial'

Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB)

Carrer de Montalegre, 5

Barcelona

Entreteniment

Més info:

www.cccb.org/ca/exposicions/fitxa/intelligencia-artificial/240941

Fins a quin punt la IA s’assembla a la intel·ligència hu­mana? És realment capaç d’aprendre? I si ho és, com ho fa? És creativa? És sostenible? Sabem que pot emma­gatzemar moltes més dades que el nostre cervell, i pro­cessar-les molt més de pressa: és per això que coneix el futur millor que nosaltres? Pot prendre decisions sense la participació humana? I si és així, tenim res a témer?

L’exposició «Intel·ligència artificial» s’endinsa en un recorregut que aborda els primers somnis de la intel·li­gència artificial, analitzant com el desenvolupament de la IA ha estat influenciat per molts factors diferents, tant pel que fa a aspectes antropològics de civilitzaci­ons antigues com per l’impuls de l’ésser humà cap a l’experimentació científica.

«Intel·ligència artificial» presenta nous encàrrecs i projectes d’artistes, científics i investigadors internacio­nals com Joy Buolamwini, Es Devlin, Mario Klingemann, Kode 9, Massive Attack, Lauren McCarthy, Yoichi Ochiai, Neri Oxman, Anna Ridler, Chris Salter, Sam Twidale i Marija Avramovic, i Universal Everything, així com artistes locals com Eduard Escoffet, Marina Herlop i Regina Giménez.