La participació ciutadana des d'una mirada inclusiva

Conferències

Més info:

www.diba.cat/web/participacio/jornada-mirada-inclusiva

Trobada amb el territori, de caràcter presencial i dirigida a equips polítics i tècnics municipals d’ens locals de la demarcació de Barcelona que vulguin impulsar experiències participatives més inclusives. Té per objectiu oferir un espai de reflexió al voltant de la participació des de la mirada de col·lectius diversos.

Programa

9.15 h Benvinguda i presentació de la jornada

9.20 h Taula 1: Diàleg a tres. La participació des d’una mirada inclusiva. Modera la taula Sra. Rosa Talamàs, llicenciada en Economia i Periodisme a les universitats Pompeu Fabra i Ramon Llull. Actual corresponsal de TV3 als Pirineus.

  • Sra. Núria Parlon, vicepresidenta 4a i diputada de Polítiques de Participació, Agenda 2030 i ODS de la Diputació de Barcelona.
  • Sra. Cristina Monge, doctora en Ciència Política per la Universitat de Saragossa. Analista política a El País, Cadena SER, RTVE, Infolibre i Green European Journal.
  • Sr. Ismael Blanco, doctor en Ciència Política per la Universitat Autònoma de Barcelona. Director de l’Institut de Govern i Polítiques Públiques (IGOP).

10.30 h Pausa cafè

11 h Taula 2. La participació inclusiva des de la mirada dels col·lectius vulnerables, la joventut i la diversitat cultural. Modera la taula Sra. Marina Espinosa, coordinadora d’Estratègia Corporativa i Concertació Local de la Diputació de Barcelona.

  • Sr. Jordi Pascual, doctor en Sociologia per la Universitat Autònoma de Barcelona. Professor associat de la facultat de Ciència Política i de l’Administració a la Universitat Pompeu Fabra.
  • Sra. Gemma Pinyol-Jiménez, llicenciada en Ciència Política per la Universitat Autònoma de Barcelona. Directora de migracions a Instrategies i investigadora associada del Grup de Recerca Interdisciplinari sobre Immigració (GRITIM) de la Universitat Pompeu Fabra.
  • Sra. Mariona Ferrer, doctora en Ciències Polítiques i Socials per l’Institut Universitari Europeu (EUI). Investigadora del departament de Ciències Polítiques i Socials de la Universitat Pompeu Fabra.

12 h Taula 3. La participació inclusiva des de la mirada de la infància, el gènere i la interseccionalitat. Modera la taula Sra. Teresa Llorens, coordinadora de l’Àrea d’Igualtat i Sostenibilitat Social de la Diputació de Barcelona.

  • Sr. Joseba Asiain, director general de Presidència i Govern Obert del Govern de Navarra — Guia ¿Cómo diseñar un proceso participativo en el que niñas, niños y adolescentes sean protagonistas?
  • Sra. Laura Suñé, subdirectora general de Participació Ciutadana Direcció General de Bon Govern, Innovació i Qualitat Democràtiques de la Generalitat de Catalunya — Guia de transversalitat de gènere en els processos participatius.
  • Sra. Mercè Soler, directora de Serveis de Polítiques d’Igualtat i Qualitat democràtica de l’Ajuntament de Terrassa — Guia per incorporar la interseccionalitat en les polítiques locals. Ajuntament de Terrassa.

13.45 h Cloenda a càrrec de Sra. Núria Parlon, vicepresidenta 4a i diputada de Polítiques de Participació, Agenda 2030 i ODS de la Diputació de Barcelona.