Cap a una societat digital més ètica i segura

Espai Francesca Bonnemaison

Carrer de Sant Pere Més Baix, 7

Barcelona

Conferències

Més info:

www.telecos.cat/VerNoticias.aspx?Cod=1349

La ràpida irrupció de les tecnologies digitals a la nostra societat està produint canvis a tots els nivells: des dels hàbits de consum, a la manera de relacionar-nos, passant pel propi treball i les activitats més quotidianes. Aquests canvis ens aporten beneficis i millores considerables, però també porten associats riscos significatius. Ens movem en entorns més vulnerables on calen noves mesures, eines i coneixements que ens permetin afrontar-los amb èxit. Davant d’aquesta situació, l’ètica hi juga un paper determinant. És cabdal a l’hora d’implementar els algoritmes d’Intel·ligència Artificial (IA), en el funcionament de les xarxes socials, en les normatives laborals i empresarials, en la privacitat i la ciberseguretat... Tot plegat ens ha de permetre gaudir al món digital dels mateixos drets i deures que ja tenim en el mon analògic.

Des de l’Associació Catalana d’Enginyeria de Telecomunicació i Tecnologies Digitals (Telecos.cat) volen ser presents en aquest procés de reflexió sobre l’impacte de la tecnologia des d’una visió ètica, inclusiva, justa i sostenible, i és per això que enguany la celebració de Sant Gabriel (patró de la professió) oferirà una visió transversal sobre el camí a seguir cap a una societat digital més ètica i segura.

Programa (provisional):

17.30h Acreditacions

17.45h Benvinguda institucional, a càrrec de Pedro Linares, president de Telecos.cat

17.55h Conferència inaugural

18.05h Vídeo corporatiu (empresa patrocinadora)

18.10h L’opinió dels experts: “Cap a una societat digital més ètica i segura” (ponents pendents de concretar)

  • Ètica i IA
  • El paper de les xarxes socials
  • Ciberseguretat en el comerç i la banca
  • Drets i societat digital

18.50h Torn obert de paraules

19.00h. Lliurament de premis i reconeixements

19:30h. Cloenda institucional, a càrrec de l’Il·lm. Sr. Marc Verdaguer, president delegat de l’Àrea d’Innovació de la Diputació de Barcelona

19.45h. Còctel-networking